Oku ve Yayınla Anlaşması (Makale İşlem Ücreti - APC Muafiyeti)

APC (Makale İşlem Ücreti ) Ödemeksizin Yayın Yapabileceğinizi Biliyor muydunuz?

Bilgi Merkezi’nin kurumsal ve ulusal lisanslı olarak abone olduğu bazı yayıncılar read & publish anlaşmalarıyla, kurumun açık erişimi desteklemesine ve yazarların APC ödemeksizin makale gönderimlerine yardımcı olmaktadır. Aşağıda detaylı bilgilerini bulacağınız yayıncılarla yapılan anlaşmalar neticesinde yayın yapacak yazarlarımız APC ödemeden makalelerini Açık Erişim olarak yayınlayabilmektedir.

Önemli Not: Makale başvurusu yaparken kurumsal e-posta kullanmanız önem arz etmektedir.

American Chemical Society (ACS) - Oku Yayınla Anlaşması

Kurumsal lisanslı olarak abone olduğumuz ACS (American Chemical Society) ile Oku ve Yayınla (Read and Publish) anlaşması yapılmıştır. Bu anlaşma neticesinde ACS dergilerinde yapacağınız yayınları Makale İşlem Ücreti (Article Proccessing Charge - APC) ödemeksizin açık erişim olarak yayınlayabileceksiniz.

Detay Bilgi için Tıklayınız

Açık Erişim Dergileri için Tıklayınız

Hibrit Dergileri için Tıklayınız

Cambridge University Press (CUP) - Oku Yayınla Anlaşması

Kurumsal lisanslı olarak abone olduğumuz Cambridge Journals  ile Oku ve Yayınla (Read and Publish) anlaşması yapılmıştır. Bu anlaşma neticesinde Cambridge University Press Journal (CUP) dergilerinde yapacağınız yayınları Makale İşlem Ücreti (Article Proccessing Charge - APC) ödemeksizin açık erişim olarak yayınlayabileceksiniz.

Yazarlar için bu anlaşmanın faydaları nelerdir?

•        Bu anlaşmamızdan yararlanarak ücret ödemeden makalenizi yayınlayın.

•        Araştırmanızın görünürlüğünü artırarak daha yüksek atıf sayıları, daha geniş erişim ve küresel etkiye sahip olun.

•        Makalenizi SSCI, SCI, Scopus gibi atıf indekslerinde yer alan dergilerde yayınlama imkânından faydalanın

•        Dergi içeriği multidisipliner olduğu için tüm fakülte ve bölümler bu hizmetten yararlanabilecektir.

•        Toplam 391 tane dergide yayın yapma ve UBYT teşvik programında olan 274 adet dergide yayın yapma fırsatından faydalanın.

•        Okuyucuların makalenizi nasıl kullanabileceğini belirlemek için bir Creative Commons lisansı altında yayınlayın.

Konu alanınızdaki dergileri incelemek ve başvuruda bulunmak için https://www.cambridge.org/core/what-we-publish/journals

Oxford Journals Online - Oku Yayınla Anlaşması

Kurumsal lisanslı olarak abone olduğumuz Oxford Journals Online ile Read and Publish anlaşması yapılmıştır. Bu anlaşma neticesinde OUP dergilerinde yapacağınız yayınları Makale İşlem Ücreti (Article Proccessing Charge - APC) ödemeksizin açık erişim olarak yayınlayabileceksiniz.

Detay bilgi için tıklayınız

Dergi Listesi için Tıklayınız

SAGE Publishing - Yayıncı İndirimi

Kurumsal lisanslı olarak abone olduğumuz Sage Premier ile Read and Publish anlaşması yapılmıştır. SAGE Choice adlı, SAGE Premier paketinin %95’inden oluşan dergilerle bir paket oluşturmuş ve buradaki dergilerde yayın yapmak isteyen ANKOS ve SAGE Premier üyesi kurum yazarlarına özel bir teklif sunmuştur. Normalde standart APC (Article Processing Charge) ücreti 2200 GBP iken, SAGE Premier üyesi olan kurumlar için bu tutar 200 GBP olarak uygulanacaktır. Üye kurumdaki sorumlu yazar (corresponding author) makalesini gönderirken sistemde otomatik olarak ilgili indirimli tutarı görebilecektir.

Ödeme yazarın kendisi tarafından, kurum tarafından veya başka bir fon aracılığıyla yapılabilir.

Detay Bilgi için Tıklayınız

WILEY-Oku Yayınla Anlaşması

TÜBİTAK EKUAL kapsamında aboneliğimiz olan Wiley ileTUBITAK EKUAL Oku & Yayımla anlaşması imzalanmıştır. Detaylı bilgiyi  https://cabim.ulakbim.gov.tr/ekual/e-veri-tabanlari/universiteler-ve-polis-akademisinin-erisimine-acilan-veritabanlari/  bu sayfanın sonunda Wiley kısmında bulabilirsiniz. Dergi listesi daima olacak ve güncellendikçe yenisiyle değiştirilecektir. O sebeple buradan dilediğiniz zaman listeyi indirebilirsiniz.  (Yılda sadece 1 kere güncellenir o da her yılın sonu Aralık ayıdır). Anlaşma kapsamında Wiley’nin tüm dergileri var, bu da yaklaşık 2000 dergi yapıyor, ancak TUBITAK 1500 makalelik açık erişim kredisini verimli harcayabilmek adına kendi eleme kriterlerini koydu. Buna göre bu yıl Q1 ve Q2de kabul edilmiş yayınlar açık erişim yayınlatılmak istenirse TUBITAK bunlara onay verecek. Bu kritere uyan dergi Listesi yukarıda paylaşılan linkte bulunmaktadır.

Yazarlar bu dergiler dışında da tüm Wiley dergilerimizde ücretsiz olarak klasik- abonelik gerektiren makale yayınlatmaya devam edebilirler. Bunda hiçbir değişiklik bulunmamaktadır. Açık erişim yayıınlatmak istediklerinde TUBITAK bu makaleyi ücretsiz yayınlatmak için onay verecek.

NOT: Sadece kadrolu akademisyenler faydalanabilir.

Detay bilgi isterseniz nurhan.kabakulak@yeditepe.edu.tr adresinden iletişime geçebilirsiniz. | 0216 578 0000 / 2791