Webinar | Etki Odaklı Yayıncılık Webinarı

Pt, 06/20/2022 - 10:55 tarihinde girayhan.ustuner tarafından gönderildi

Dergi Editörlerinin ve Yayıncılarının Dikkatine!

TÜBİTAK - ULAKBİM, İstanbul Üniversitesi Yayınevi ve Clarivate'in katılımlarıyla 28 Haziran Salı, saat 09:30 - 12:30 arası gerçekleşecek olan, "Etki Odaklı Yayıncılık" webinarına sizleri davet ediyoruz.

Dergi yayıncılığı yapan kurumlar, editörler ve yayıncılık alanındaki gelişmeleri takip etmek isteyen herkes bu seminere katılım sağlayabilir.

Kayıt ve katılım için lütfen etkinlik kayıt formunu doldurunuz.

PROGRAM İÇERİĞİ

Etki Odaklı Yayıncılık

09:30 – 09:45   –   Mehmet Mirat Satoglu, Direktör, TÜBİTAK – ULAKBİM

09:45 – 10:00   –   Prof. Dr. Haluk Alkan, Rektör Yardımcısı, İstanbul Üniversitesi

10:00 – 10:45   –   Konuşmacı: Mireia Guardingo, Clarivate

Web of Science Dergi Değerlendirme Süreci ve Seçim Kriterleri

Bu sunumda Web of Science Dergi Değerlendirme Süreci’nin ayrıntılı bir tanımını yapacağız. Dergilerin Web of Science Collection’da indekslenmek üzere nasıl seçildiğini anlamak için Web of Science Editör Ekibinin adımlarını takip edeceğiz ve koleksiyondaki tüm dergileri değerlendirmek için kullanılan 24 kalite ve 4 etki kriterinin her biri hakkında ayrıntılı bilgi vereceğiz. Ayrıca, dergi yayıncıları için yakın zamanda yayınladığımız dergi gönderim platformumuz olan Web of Science Yayıncı Portalı hakkında kısa bir tanıtım yapacağız.

10:45 – 11:30   –   Konuşmacı: Derya Soguksu, Clarivate

Web of Science ve Araştırma Yayıncılığı

Akademik yayın üretiminde süregelen artış. Açık araştırma ile değişen dinamikler. Sürekli değişen paydaş beklentileri. Yayıncıların araştırma topluluğu ile güçlü ve uzun süreli ilişkiler kurması bugün her zamankinden daha önemli. Bu sunumda, zengin bir dizi atıf metriğini inceleyerek bir derginin etkisini nasıl analiz edeceğimize ve günümüzün değişen akademik yayıncılık ortamında nasıl güvenli kararlar alacağımıza odaklanacağız. Ayrıca, sağlamadan yayına kadar tüm yayın iş akışınızı yönetmeniz konusuna kısa bir giriş yapacağız.

11:30 – 12:30   –   Açık Oturum – Moderatör: Derya Soğuksu

Detaylı bilgi isterseniz nurhan.kabakulak@yeditepe.edu.tr adresine mail atabilirsiniz.