KURALLAR VE OLANAKLAR

Bilgi Merkezini kullanan tüm okuyucular, Bilgi Merkezinin Standart İşletim Prosedürü'nü kabul etmiş sayılırlar.

GENEL KURALLAR

Bilgi Merkezimizi kullanan tüm kullanıcılarımız kütüphane içerisinde sessiz olmalı, cep telefonlarını sessize almalı ve cep telefonları ile kütüphane içinde konuşmamalıdır.

Bilgi Merkezi içerisinde yüksek sesle müzik dinlemek ve belirtilen bölümler haricinde yüksek sesle ders çalışmak, araştırma yapmak yasaktır, kullanıcıları rahatsız edici davranışlardan kaçınılmalıdır.

Kullanıcılarımıza ait tüm özel eşyalar kendi sorumluluklarında oldukları için kütüphane içerisinde kaybolma ya da çalınma durumunda Bilgi Merkezi sorumlu değildir.

Bilgi Merkezine (su hariç) yiyecek, içecek ile girmek ve  tütün mamullerinin içilmesi kesinlikle yasaktır.

Tüm basılı materyaller manyetik olarak korunmaktadır ve kullanıcılar Bilgi Merkezinden çıkarken elektronik kapı kontrol sistemi uyarı verdiğinde çanta ve yayınları Bilgi Merkezi ya da güvenlik görevlisine göstermekle yükümlüdür. İzinsiz olarak materyal çıkarmaya çalışanlar hakkında işlem yapılır. Bilgi Merkezi 24 saat güvenlik kameraları ile görüntülenmektedir.

İzin almadan fotoğraf çekmek, video kaydı yapmak yasaktır.

Tüm kullanıcılar hizmet saatlerine uymak zorundadır.

Kullanıcılar yer tutma amacıyla ya da uzun süreli olarak okuyucu çalışma masalarında eşyalarını Bilgi Merkezinde bırakamaz, kaybolma ve çalınma durumunda Bilgi Merkezi sorumlu değildir. Kişisel eşyalarını bırakan kullanıcıların eşyaları haber verilmeksizin toplanır.

Bilgi Merkezini kullanan dış kullanıcılar genel kuralları ve dış kullanıcı kullanım kurallarını kabul etmiş sayılır.

Bilgi Merkezimizde bulunan materyaller açık ve kapalı raf sistemine göre hizmete sunulmaktadır.

Dış Kullanıcı Kullanım Kuralları

Bilgi Merkezini kullanmak isteyen dış kullanıcılar, kullanım amaçlarını ve kullanmak istedikleri saatleri belirten dilekçe ile Bilgi Merkezine başvurmalıdırlar.

Tüm dış kullanıcılar Bilgi Merkezini, Rektörlük Makamı veya Genel Sekreterlik Makamı onayı ile kullanabilirler.

Dış Kullanıcılar hizmet saatlerine uymak ile yükümlüdür Rektörlük veya Genel Sekreterlik makamı tarafından özel izin verilmediği takdirde hizmet saatleri hafta içi 09:00 – 23:00 hafta sonu 10:00 – 15:30 saatleri arasıdır.

1)   Yeditepe Üniversitesi Mezunları

a)      Mezunlarımız Bilgi Merkezimizin sağlamış olduğu hizmetlerden olan Elektronik Kaynakları kullanmak istediklerinde kendilerine geçici kullanıcı adı ve şifre verilir ve bu şifre ile Bilgi Merkezi içerisinde bulunan bilgisayarlardan faydalanabilirler.

b)      Materyal ödünç verilmez ancak Bilgi Merkezi içerisinde kullanım haklarına sahiptirler.

2)   Yeditepe Üniversitesi Mezunu Olmayanlar Kullanıcılar

a)      Kullanıcılar Bilgi Merkezi koleksiyonunda bulunan basılı kaynakları kütüphane içerisinde kullanabilirler ödünç alamazlar.

b)      Elektronik Kaynakları kullanmak istediklerinde kendilerine geçici kullanıcı adı ve şifre verilir ve bu şifre ile Bilgi Merkezi içerisinde bulunan bilgisayarlardan faydalanabilirler.

c)      Bilgi Merkezi içerisinde bulunan bilgisayarlar, fotokopi, yazıcı ve tarayıcı hizmetinden kısıtlı kullanım hakkına sahiptirler.

3)   Araştırmacılar

a)      Araştırmacılar Bilgi Merkezi koleksiyonunda bulunan basılı kaynakları kütüphane içerisinde kullanabilirler ödünç almak istedikleri materyalleri eğitim verdikleri üniversite kütüphaneleri aracılığı ile istemelidirler.

c)      Bilgi Merkezi içerisinde bulunan bilgisayarlar, fotokopi, yazıcı ve tarayıcı hizmetinden kullanım hakkına sahiptirler.