Deneme Erişimine Açılan Veritabanı - Ovid Anatomi Atlası -12.10.2015

12 - 10 - 2015

Visible Body İnsan Anatomi Atlası  06.11.2015 tarihine kadar erişime açılmıştır.

Veri tabanına: bilgimerkezi.yeditepe.edu.tr adresinden “Deneme Amaçlı Veri tabanları” başlığından ulaşabilirsiniz.

Erişim Adresi: http://ovidsp.ovid.com/ovidweb.cgi?T=JS&NEWS=n&CSC=Y&PAGE=main&D=afun

VERİ TABANI BİLGİLERİ:

Visible Body İnsan Anatomi Atlası:

• Visible Body 3D Anatomi kaynağı, tek tamamlanmış ve mobil uyumlu anatomi kaynağı olup, hem öğrenciler, hem akademisyenler için uygun bir kaynaktır.
  • Bölgesel ve sistemik olarak binlerce anatomik görüntü ve yapıya erişim vermektedir.
  • 3 boyutlu imajlar, animasyonlar, quizler, aramalar, mobil uygulamalar ile interaktif bir uygulamadır.
  • Association of Medical Illustrators tarafından gelistirilmiş içerikler sunulmaktadır.
  • İnsan vücuduna ait kas sistemine 3 boyutlu interaktif erişim mümkündür.
  • İnsan vücudu bağ dokularına, kemik yapısına, eklem yerlerine 3 boyutlu interaktif erişim mümkündür.
  • Fizyolojik gelişimlere ait animasyonlar bulunmaktadır.
  • Dolaşım sisteminin anatomik ve fizyolojik yapıları erişim kapsamındadır.

İçerik:

v  12 vücut sisteminin 3 boyutlu modeli

v  3 boyutlu modellere, ilustasyonlara, animasyonlara ait 50 bölüm

v  80'den fazla fizyolojik animasyon

v  Ekrandan, zoom yapma, çevirme, dolaştırma ve parçalarına ayırıp inceleme imkanı

v  65'den fazla çoklu seçmeli ve parçali quiz

v  Anatomi ve Fizyoloji textbook'lari ile eşleşen içerik