Deneme Erişimine Açılan Veritabanı - Hiperkitap 09.11.2015

11 - 11 - 2015

Hiperkitap  veri tabanı 30.12.2015 tarihine kadar erişime açılmıştır.

Veri tabanına: bilgimerkezi.yeditepe.edu.tr adresinden “Deneme Amaçlı Veri tabanları” başlığından ulaşabilirsiniz.

Erişim Adresi: http://search.ebscohost.com/login.aspx?authtype=ip,uid&profile=ehost&defaultdb=e011tww

Kullanım Klavuzu için tıklayınız.

VERİ TABANI BİLGİLERİ:

Hiperkitap; Hiperlink tarafından geliştirilmiş, bilim insanlarının, öğrencilerin ve meraklıların akademik bilgiye hızlı ve kolay erişebildikleri Türkiye’nin ilk Türkçe online e-kitap veritabanıdır. Hiperkitap’ta; tarihten edebiyata, matematikten felsefeye, sanattan mühendisliğe birçok konu başlığı altında 300 yayınevinin 12.000’den fazla e-kitabı bulunmaktadır.  Hiperkitap; atlaslar, sözlükler, ansiklopediler gibi danışma kaynaklarını da içermektedir. Önde gelen üniversitelerin akademik yayınları da Hiperkitap’ta yer almaktadır.

Kullanıcılar; Hiperkitap’ta bulunan 12.000’den fazla e-kitabı online olarak görüntülemenin yanı sıra bilgisayarlara, android ve IOS destekli cihazlara ödünç alabilmektedirler. Böylece internet erişimine ihtiyaç duymadan e-kitaplardan yararlanabilmektedirler.  “My library” özelliğiyle Hiperkitap’ta kendi kütüphanelerini oluşturarak e-kitap sayfalarında notlar alabilmekte, 60 sayfaya kadar çıktı alıp paylaşabilmekte, farklı formatlarda atıf verebilmektedirler.